İpekyolu Belediyesi
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü
Tarımsal Hizmetler
Faaliyetlerimiz:
1- Tarımsal Makine Filosu
Tarımsal makine filomuz; 2 adet tek sıra silaj hasat makinası, 1 adet 18'lik - 1 adet 22'lik hububat ekim makinası, 1 adet 5 üniteli pnömatik ekim makinası, 1 adet gezici hububat harman makinesi ile birlikte 6 adet tarımsal makine filomuz bulunmaktadır. Makinelerimizle her yıl sulu ve kuru tarım olarak 3000 dekarın üzerinde toprak işleyerek çiftçi ve ülke ekonomisine destek vermekteyiz.
2- Tohum Desteği
Silajlık mısır, fasulye, nohut, sıcak ve soğuk iklim sebze türlerinden tohumlar dağıtılarak; çiftçilerimizin üretimlerine çeşitlilik ve verimi daha yüksek ürünler sağlanmaktadır.
3-Eko bahçe sebze fidesi desteği
1000 aileye 50.000 sebze fidesi dağıtılarak ailelere kendilerine yetebilecek sebze üretimine katkı sağlanmaktadır.
4-Kapama meyve bahçesi kurulumu
Çiftçilerimize çeşidine orjinal ve sertifikalı meyve fidanlarıyla kapama bahçe kurulumu desteği verilmektedir.
5-Solucan gübresi üretimi
Elimizde halihazırda bulunan 1.000.000 adet California Kırmızı Solucanların ilçemiz sınırlarında oluşan organik atıklarla(çay posası, sebze atıkları, yumurta kabuğu, hayvan gübresi vb..) beslenmesi ile ortaya çıkan organik madde miktarı yüksek gübre elde edilmektedir. Bu gübreler bitkisel üretimlerimize(sebze fidesi, süs bitkileri) ve çiftçilerimizin bitkisel üretimlerine katkı sunmaktayız.
6-Sulama kanalı ve gölet açma desteği
İş makinelerimizle; erozyon ve benzeri doğal nedenlerden dolayı dolmuş kanal ve sulama göletlerinin yenilenme ve temizlenmesinde görev almaktayız.
7-Süs bitkisi üretimi
Dış mekan süs bitkisi üreterek kurum ve okullara peyzajda uygulanmak üzere kullanılması amacıyla süs bitkisi üretilmektedir.
8-Engelsiz sera sebze üretimi
Engelsiz bireylerle yapılan üretimde; bireylere üretime katkı sunma ve bu bireylerin topluma kazandırılması amaçlanmaktadır.
9- Sera kurulumu ve onarımları
Kurumumuz tarafından çifçilerimize örtü altı yetiştiriciliği kültürünü kazandırmak ve erkenciliği sağlamak amacıyla sera kurulumları yapılmakta ve her yıl bu seralar takip edilerek onarımları yapılmakta ve süreklilikleri sağlanmaktadır.
10- Çiftçi toplantıları
Çiftçilerimizle üretim alanlarında, okul cami veya toplanabilecek her yerde çiftçilerimizin üretimle ilgili tüm sorunları dinlenmekte ve zirai teknik bilgiler verilmektedir. bununla beraber tarımda ve üretimde yenilikler aktarılıp birim alanda daha yüksek verim alınması sağlanıp tarımsal üretimin geliştirilmesi için katkı sağlanmaktadır.