Stratejik Plan Çalışmalarımız kapsamında TMMOB ile bir araya geldik

15 Ağu 2024, Perşembe
Stratejik Plan Çalışmalarımız kapsamında TMMOB ile bir araya geldik

2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarımız ile yürüttüğümüz buluşmalar kapsamında (TMMOB) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Van İl Koordinasyon Yönetim Kurulu ile bir araya geldik.

Toplantıya Eşbaşkanımız Cevdet Altındağ, meclis üyeleri ile birim müdürlerimiz de katılım sağladı. 

Eşbaşkanımız Altındağ, “Geçmişte olduğu gibi hem toplumsal alanda hem çevrede hem de kentte bakış açımızın aynı olduğu ama uygulama noktasında bazı olumsuzluklardan kaynaklı sorunlar yaşadığımızı bilmenizi isteriz. Önümüzdeki 5 yılda yapacağımız çalışmalarda TMMOB’u dinlemek için bir araya geldik. Tespitleriniz bizim için değerlidir ve bütün çalışmalarda ortak hareket etmemiz gerekmektedir.” diye konuştu. 

TMMOB ise en temel sorunun kentteki imar problemi olduğuna imar tadilat harçlarında iyileştirmelere gidilmesine, kentteki trafik ve park sorununa, turizm ile ilgili revizyon çalışmalarına gidilmesine, belediye ve TMMOB arasında bir komisyon kurulmasına, kayyımlardan kaynaklı sosyal belediyecilik algısının boşaltıldığını bu hususta kültür, turizm, festival ve Kürtçe müziklerin yaygınlaştırılarak, Kürtçe kreşler açılması gerektiğine, belediyemiz bünyesinde Tarım Müdürlüğü’nün açılarak kentte çiftçilik ve tarımın canlandırılmasına yönelik çalışmaların ve projelerin yürütülmesine, belediyenin kendine ait hizmet binasını ivedilikle yapmasına, özelde çalışan şehir planlamacısı personeller ile çalışılmasına, olası bir afet durumunda acil toplanma alanlarının oluşturulmasına, Van Gölü havzasının korunarak bu kapsamda ciddi anlamda çalışmaların yürütülmesi gerektiğine dikkat çektiler. 

Toplantı, kentin en büyük ve en kalabalık ilçesi olan İpekyolu’nun ortak ve paydaş sorunlarının giderilmesine yönelik alınan kararların yanı sıra çözüm noktasında halk ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini bildiren sonuçla son buldu.

Mobilde[]İpekyolu