Selden etkilenen aileleri ziyaret ettik

19 Ağu 2024, Pazartesi
Selden etkilenen aileleri ziyaret ettik

Başkan Vekilimiz Cahit Şen ve Afet İşleri Müdürümüz, kentimizde meydana gelen sel felaketinden etkilenen aileleri ziyaret etti. Selin etkili olduğu bölgelerdeki hasarı yerinde inceleyen Başkan Vekilimiz vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti ve ihtiyaçlarını değerlendirdi.

Başkan Vekilimiz Şen, selin ardından bölgedeki durumun ciddiyetini belirterek, "Halkımızın yaşadığı bu afet karşısında, yanlarında olduğumuzu göstermek ve ihtiyaçlarını tespit etmek için için buradayız. Belediye ekiplerimiz, selden etkilenen ailelerin yeniden normal hayata dönmesi için olay anından itibaren bölgedeki etkinliğini sürdürerek gerekli tüm çalışmaları yürüttü." dedi.

Afet İşleri Müdürümüz ise sel nedeniyle hasar gören bölgelerde acil yardım ve destek çalışmalarının ilk anlardan itibaren hızla sürdürüldüğünü belirtti. Ekiplerimiz, su baskınlarından etkilenen bölgelerde temizlik ve onarım çalışmalarına başlarken, halkımızın güvenliği için hızla güvenli alanlara aktarıldı.

Ziyaret sırasında, Başkan Vekilimiz Şen ve Afet İşleri Müdürümüz, afet sonrası bölgedeki altyapı sorunlarının çözülmesi ve önleyici tedbirlerin alınması için ilgili birimlerle koordinasyon içinde çalışacaklarını da duyurdu. Ayrıca, belediyemiz tarafından kurulacak kriz masası aracılığıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve taleplerinin hızlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlanacak.

Sel felaketinin ardından bölgedeki toparlanma sürecinin hızlandırılması amacıyla hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak halkımıza, yanlarında olduğumuzu hissettirmek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Başkan Vekilimiz Cahit Şen ve Afet İşleri Müdürümüz, bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olduklarını ve dayanışmayla zorlukların üstesinden geleceklerini vurguladılar.