Mahalle toplantılarımız haftanın son gününde 6 mahallede gerçekleşti

10 Ağu 2024, Cumartesi
Mahalle toplantılarımız haftanın son gününde 6 mahallede gerçekleşti

Belediyemiz halktan gelen talep, istek ve öneriler doğrultusunda 2025-2029 stratejik plan çalışmalarını halkla birlikte hazırlıyor. Eşbaşkanlarımız her gün kentin farklı mahallelerine misafir olarak halkı bizzat yerinde dinliyor.

Cuma günü programında; Yalım Erez, Vali Mithat Bey, Buzhane, Hatuniye, Halilağa, Hafiziye Mahallelerindeki halkla bir araya geldik. 

Sohbet şeklinde düzenlenen mahalle toplantılarında Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanımız Abdullah Zeydan, Eşbaşkanlarımız Canan Uzunay ile Cevdet Altındağ, meclis üyemiz Dilgeş Aslan süreci yönetirken, DEM Parti yöneticileri, meclis üyeleri, daire başkanları ve müdürler de toplantılara katılım sağladı.

Yalım Erez Mahallesi Halk Toplantısı

Mahalle halkından kentin en önemli sorunu haline gelen alt ve üst yapı talepleri, taziye evi ile düğün, nişan gibi özel günler için toplantı salonun yapılması, su problemlerinin giderilmesi ve il dışına çalışmaya giden kişileri belediyenin mevsimlik işçi olarak çalıştırması yönünde talepler toplantıda aktarıldı.

Vali Mithat Bey Halk Toplantısı

Buradaki mahalle halkı ise çevre temizliğine özen gösterilmesi çöp konteynerlerinin yıkanması ve sayılarının arttırılması, inşaatların yol ve kaldırım işgali, kavak ağaçlarının kesilmesi talebi, imar sorunu ve 18. madde kapsamındaki mağduriyetlerinin giderilmesi, yol bakım ve onarım çalışmaları, sokak lambası talebi, caddelerde bulunan ağaçların düzenli periyodlarla sulanması taleplerini halk doğrudan bildirdi.


Buzhane ile Hatuniye Mahalleleri Halk Toplantısı

Mahalle toplantısında konuşan Eşbaşkanımız Canan Uzunay belediyenin içinde bulunduğu borçların doğurduğu sonuçları kısaca değerlendirerek, “Halkımızın desteğiyle seçildik, halkımızın dayanışmasına ve gücüne güveniyoruz. Sorunlarımızı halkımızın destekleriyle aşacağımıza inanıyor ve çabalıyoruz. Bugün sizin fikir, görüş ve önerilerinizi almak için buradayız. Halkımızın görüşü bizim için esastır.” diye konuştu. 

Hatuniye ile Buzhane Mahalle halkı ise özellikle toplu taşıtların güzergahındaki mağduriyetlerini dile getirerek yaşlıların araçlara alınmadığını, yeni yol açma talepleri, çevre kirliliği ve çöp sorunu çöp konteyner eksikliği, yol bakım ve onarım çalışmaları, taziye evi, saldırgan köpeklerin toplatılması, imar, alt ve üst yapı problemleri, etüt merkezi, düğün salonu yaptırılması, kaldırım işgali ve fırınların denetlenmesi talebi, doğalgaz verilmesi, çıkmaz sokakların açılması, cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi, sokaklarda yolları daraltan ağaçların budanmasın gibi taleplerini ilettiler. 

Halilağa ile Hafiziye Mahalleleri Halk Toplantısı

Mahalle halkı çevre temizliği ve çöp problemi, yol bakım onarım çalışmaları, parklarda dezavantajlı bireyler için alanların oluşturulması, alt yapı problemleri, drenaj hatlarının oluşturulması, yeni yol açma, kaldırımların engellilere yönelik yeniden düzenlenmesi, sokak aydınlatması ile bazı sokaklara kör noktalardan dolayı ayna bırakılması talebi, okul servis araçlarının trafiği işgal etmesi, afet toplanma alanlarının oluşturulması, esnafların ve inşaatların kaldırım ve yol işgali, toplu taşıma durakları ve sefer sayılarının arttırılması, yaşlılara yaşlı bakım hizmeti sağlanması, okul bahçelerine bank ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, öğrencilere ulaşımda ücretsiz-indirimli ulaşım sağlanması gibi taleplerini ilettiler.

Stratejik plan mahalle toplantıları kapsamında 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü Bahçıvan - Cumhuriyet, Cevdet Paşa, Seyit Fehim Arvasi, Serhat - Şerefiye Mahallelerinde halkımızla bir araya geleceğiz.

Mobilde[]İpekyolu