İpekyolu’nda mahalle toplantıları gerçekleştirdik: “Halkın talepleriyle kentimizi yönetiyoruz”

11 Ağu 2024, Pazar
İpekyolu’nda mahalle toplantıları gerçekleştirdik: “Halkın talepleriyle kentimizi yönetiyoruz”

Halkımızdan gelen talep, istek ve öneriler doğrultusunda 2025-2029 stratejik plan çalışmalarını halkımızla birlikte hazırlıyoruz. Belediye Eşbaşkanlarımız her gün kentin farklı mahallelerine misafir olarak halkımızı bizzat yerinde dinliyor.

Cumartesi günü programında; Seyit Fehim ile Cevdet Paşa Mahallelerindeki halkla bir araya geldik. 

Mahalle toplantılarına Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanımız Abdullah Zeydan, Eşbaşkanımız Cevdet Altındağ, DEM Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, DEM Parti yöneticileri, meclis üyeleri, daire başkanları ve müdürler katılım sağladı.

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Halk Toplantısı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eşbaşkanımız Cevdet Altındağ, kayyım döneminde belediyenin hem kamu bankalarından hem de özel bankalardan alınan yüksek faizli krediler nedeniyle zor durumda olduğunu belirtti. Altındağ, "Halkımızın ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz, ancak bu durum bütçemizi zorlayan politikaların olumsuz etkileriyle karşı karşıya kalmamıza neden oldu. Bugün buraya, yapabileceklerimizi konuşmak için geldik. Görüş, öneri ve talepleriniz bizim için çok önemli. Yerel yönetim anlayışımız ancak halkımızla dayanışma içinde olursak başarılı olabilir." dedi.

Mahalle sakinleri, özellikle imar konusundaki taleplerini dile getirirken, Eşbaşkanımız Cevdet Altındağ, İmar Müdürü'ne konuyla ilgili gerekli süreci açıklaması ve notlarını alması istedi. İmar Müdürümüz 18.Maddeyle alakalı son gelişmeleri aktararak bütün mahaller için Büyükşehir Belediyesiyle koordineli ve hummalı bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Toplantının sonunda söz alan Dem Parti il Eşbaşkanı Veysi  Dilekçi, "14 belediyeden 14'ünü alarak kayyım rejimine cevap verdik. Bu mahalleler, bu kent hepimizindir. Kentimizi beraber yöneteceğiz. Görev ve sorumluluklarımızı mutlaka yerine getirmek zorundayız. Belediyelerimizin borcu var ama bu hiçbir şekilde bir bahane değildir. Belediyenin imkanlarını sonuna kadar halkımızın hizmetine sunacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Cevdet Paşa Mahallesi Halk Toplantısı

Cevdet Paşa Mahallesi halkımız ise genel olarak bozuk yolların onarılması, çevre temizlik problemleri, saldırgan hayvanların toplatılması, yeşil alan ve park sayılarının artırılması, kaldırım ve yol işgaline sebep olan ağaçların budanması, içme suyu problemi, drenaj hattı düzenlemesi ile alt yapı sorunlarının giderilmesi gibi taleplerini ilettiler. 

Stratejik plan çalışmaları kapsamında yürüttüğümüz mahalle toplantıları ile 2025-2029 çalışma programını halkımız ile birlikte halkımızın belirlediği şekilde oluşturarak, hizmetlerimizi yürüteceğiz.

Mobilde[]İpekyolu