İPEKYOLU ARAMA KURTARMA EKİBİNİN 1. GRUBUNUN, İLK YARDIM EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

25 Tem 2024, Perşembe
İPEKYOLU ARAMA KURTARMA EKİBİNİN 1. GRUBUNUN, İLK YARDIM EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

 

Belediyemiz; Van Büyükşehir Belediyemiz ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde "Afetlerde İlk Yardım Farkındalık Geliştirme Ortak Hizmet Projesi" protokolü kapsamında düzenlediği ilk yardım eğitimini gerçekleştirdi.

Eğitim, Afet İşleri Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan İpekyolu Arama Kurtarma (IPAK) 1. Grup ekibine yönelik düzenlendi. Sağlık Bakanlığı İl Ambulans Acil Servis Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimde acil durumlar karşısında hasta veya yaralılara etkili ve uygun müdahalelerde bulunulması amaçlandı. 

Eğitimde, temel ilk yardım teknikleri olan kalp masajı, yapay solunum, kanama kontrolü gibi hayat kurtaran uygulamalar hem teorik hem de pratik olarak katılımcılara aktarıldı. Ayrıca, acil durumlar için doğru ve hızlı tepkiler verilmesi gereken durumlarda nasıl hareket edileceği detaylı bir şekilde anlatıldı.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, girdikleri sınav sonucunda sertifika almaya hak kazanarak kentte meydana gelen olası bir afet durumunda yaralılara gerekli ilk müdahaleyi yapacak, olay yerine gelen sağlık personeline yardımcı olacak.

Belediyemiz, ileriye dönük olarak benzer eğitimler düzenleyerek toplum sağlığına katkı sağlamaya devam edecek.

Mobilde[]İpekyolu