İLÇEMİZDEKİ RİSKLİ YAPILARIN YIKIM İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

26 Tem 2024, Cuma
İLÇEMİZDEKİ RİSKLİ YAPILARIN YIKIM İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

“Ziraat Bankası Binası Güvenli Şekilde Yıkım Aşamasına Geçti”

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçedeki riskli yapılarla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Vali Mithatbey Mahallesi İskele Caddesi üzerinde bulunan, 6 katlı Ziraat Bankası binası üzerinde önemli bir gelişme yaşandı. 

Yapının ağır hasar görmesi ve güvenlik riskleri taşıması nedeniyle, kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Belediye ekiplerimiz, binanın yıkımı için gerekli yasal işlemleri tamamlayarak yıkım ruhsatını düzenledi. Bu süreçte, yapının güvenli bir şekilde yıkılması için tüm iş sağlığı ve güvenliği önlemleri titizlikle uygulandı.

Yıkım işlemlerine başlanmış olup, bu süreçte vatandaşların güvenliği için çevredeki alanlarda gerekli tedbirler alınmış ve trafik düzenlemeleri yapılmıştır. İpekyolu Belediyemiz, hem bölge halkının güvenliğini sağlamak hem de şehir estetiğini artırmak amacıyla, kentsel dönüşüm projelerini titizlikle yürütmektedir. Yapı Kontrol Müdürlüğümüz, benzer riskli yapıların tespit edilip uygun çözümlerle sorunların çözülmesi için çalışmalarına devam edecektir.

Mobilde[]İpekyolu