Esenyurt'tan Van'a destek buluşması: Özer ve Eşbaşkanlarımız bir araya geldi

29 Tem 2024, Pazartesi
Esenyurt'tan Van'a destek buluşması: Özer ve Eşbaşkanlarımız bir araya geldi

İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanımız Cevdet Altındağ ile birlikte ilçe belediye eşbaşkanlarıyla buluştu. 

Görüşmelerine Çaldıran ve Muradiye’den başlayan Özer, Van Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde İpekyolu Hüsrev Paşa Parkımızda düzenlenen yemekli buluşmada, tüm belediye eşbaşkanlarıyla bir araya geldi.

Yemek programında Eşbaşkanların yanı sıra, DEM Parti ve DBP Van İl Eşbaşkanları, DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, ilçe belediye eşbaşkanları, CHP il ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Ahmet Özer’in Van ziyaretlerinden dolayı düzenlenen yemeğin ardından Özer ile Eşbaşkanlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca Ahmet Özer Eşbaşkanlara kendi eserlerinden oluşan kitapları imzalayarak hediye etti. 

DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, selamlama konuşmasında, “Bugün Belediye Eşbaşkanlarımızla birlikte Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i ağırladık. Kendisi İstanbul’a gittiğimizde bizleri çok iyi şekilde ağırlamıştı. Gösterdiği bu misafirperverlik ve Van’a gerçekleştirdiği ziyaret için kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile bir araya gelişlerinin önemine değinerek, “Bugün Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve ekibini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eğer insanlarımızın huzur içinde yaşamasını istiyorsak, sandıkta çıkan sonuçlara saygı göstermeliyiz. 31 Mart’ta bir mazbata gaspı girişimi yaşandı ancak halkımız bu duruma karşı onurlu bir duruş sergiledi. Türkiye genelinde büyük bir dayanışma örneği sergilendi ve gösterilen tepkiler üzerine mazbata yeniden Van halkına teslim edildi.” dedi. 

‘Barış köprüsü kuracağız’

Zeydan, İstanbul ve Van arasında "barış köprüsü" kurma çabasında olduklarını belirterek, “Bizi ötekileştirenlere inat, birbirimize daha fazla sarılmalıyız. Türkiye toplumunun ihtiyacı olan şey, kutuplaşmaktan uzaklaşmak ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaktır. Bu dayanışmanın daha da güçleneceğine inanıyorum ve burada sizleri görmekten mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.


Gönül köprüsünden hizmet köprüsüne

Başkan Özer, “Bu anlamlı günde, bu görevi üstlenen sevgili eşbaşkanlarımıza başarı diliyorum ve onların burada çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Sizin desteğinizle, kuracağımız gönül köprüleriyle Van halkına bekledikleri hizmeti verecekler. Ayrıca, bundan sonraki süreçte demokrasinin bütün kurum ve kuruluşlarıyla işlemesi için örnek olacaklardır. Van, önemli bir yer; bir bölgesel merkezdir. Tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile doğal güzellikleri vardır. Biz Van'da bir gönül köprüsü kurduk ve aynı zamanda bir hizmet köprüsü de inşa etmek istiyoruz. İnşallah, bu gönül köprüsünü hizmet köprüsüyle taçlandıracağız. Burada, Van’da sizlerin arasında olmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüştüm ve başta Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlarımız olmak üzere tüm belediye eşbaşkanlarına selamını getirdim.” ifadelerini kullandı.

Mobilde[]İpekyolu