Duyarlı Toplum Temiz Van: İpekyolu’nda Çevre Temizliği Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

29 Ağu 2024, Perşembe

Van'da başlatılan "Duyarlı Toplum Temiz Van" kampanyası, kentin her köşesinde büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. Bugün gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, İpekyolu ilçesinin Yalımerez Mahallesi, Yalı Mahallesi ve Yeni Mahalle'de çevre temizliği çalışmaları yapıldı.

Çevre bilincini yaygınlaştırmayı ve temiz bir şehir hedefini hayata geçirmeyi amaçlayan bu kampanyaya, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Van Büyükşehir Meclis Başkanı Tuncer Sağınç, İpekyolu Eşbaşkanları Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İpekyolu İlçe Örgütü, İpekyolu Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları (STK) ve sendika üyeleri de destek vererek katıldı. Temizlik çalışmalarının yanı sıra, katılımcılar halkla sohbet ederek çevre temizliği konusunda bilinçlendirme faaliyetleri de yürüttüler.

İpekyolu ilçesi merkezinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, "Duyarlı bir toplumun en önemli özelliklerinden biri çevresine olan sorumluluğudur. Temiz bir Van için hep birlikte çalışıyoruz ve bu çalışmalarımızı daha geniş alanlara yaymayı planlıyoruz. Hep birlikte Van’ı daha temiz, daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz," dedi.

İpekyolu Eşbaşkanlarından Canan Uzunay da, çevre temizliğinin yalnızca bir gün ya da hafta ile sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.
Mahallelerde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları sırasında, plastik atıklar, sigara izmaritleri ve diğer çöpler toplanarak, mahallelerin daha yaşanabilir hale gelmesi sağlandı. Katılımcılar, sadece mahalle sakinlerinin değil, herkesin temiz bir çevre için sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Van’ın dört bir yanında sürdürülen temizlik çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve şehrin farklı mahallelerinde benzer etkinlikler düzenleneceği açıklandı. Van'ı daha temiz, daha güzel bir şehir haline getirmek için başlatılan bu hareketin, tüm Van halkını kapsayan büyük bir çevre seferberliğine dönüşmesi hedefleniyor.
Daha temiz bir Van için el ele verelim!