BEYANA ÇAĞRI !

21 Eki 2024, Pazartesi
BEYANA ÇAĞRI !

İpekyolu Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bina, arsa ve arazileri bulunan vatandaşların (Taşınmaz malikleri veya malik sıfatı ile tasarruf edenlerin) 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince sahip olduğu taşınmazları mükellef olarak zamanında belediyeye bildirimde bulunmakla yükümlüdür. Aksi halde 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'ndan kaynaklanan zorunluluk nedeniyle belediye tarafından(resen tarh) işlem yapılmakta, mükellefler asıl borçlarına ek olarak gecikme faizi ile geç bildirim cezası ödemek zorunda kalmaktadır.

Vatandaşların cezai duruma düşmemeleri ve zamanında geldikleri taktirde gerekli indirim haklarından faydalanabilmeleri için zamanında bildirimde bulunmaları ve ödeme yapmaları önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.