YEŞİLİN VE DOĞANIN DOSTU İPEKYOLU BELEDİYESİ

30 Nis 2024, Salı
YEŞİLİN VE DOĞANIN DOSTU İPEKYOLU BELEDİYESİ

İPEKYOLU TEMİZ VE YEŞİL KALSIN


İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınması ile beraber çalışmalarını hızlandırdı. 
Ekipler kent merkezi ve mahallelerde bulunan park, bahçe ve diğer rekreasyon alanlarında; yenileme, yeşillendirme, çapalama, budama, ilaçlama, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürerek parkları yaz aylarına hazırlıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeşilin ve doğanın birleşmesiyle estetik bir uyum oluşturma çabasıyla bir yandan parklarda bulunan kent mobilyalarının (kamelya, bank, çöp kovası, çocuk oyun grupları, spor aletleri gibi) bakım onarımını gerçekleştirirken öte yandan mevcut yeşil alanlarda ağaç sulama çanağı açma, çim biçimi, budama, ilaçlama, çiçek parselleri düzenlemesi yapıyor. 
Program dahilinde detaylı ve titiz bir çalışma yürüten ekipler, halkın yoğun olarak kullandığı merkezi parklardan Feqîyê Teyran, Öğretmen Okulu Parkı (Kent Park), Ahmet Çam Parkları başta olmak üzere tüm parklarda bakım-onarım çalışması yürütüyor.
Feqîyê Teyran parkında çit onarımı, boyama, havuz temizliği, kırılan bankların onarımını tamamlayan ekipler, çalışmalarını diğer parklara taşıdı. Yeşil alan ekipleri ise mevcut ağaçların kurumaması için Ordu, Eski Müze ve İrfan Baştuğ Caddeleri’nde bulunan ağaçların sulama çanaklarını açma çalışmasını tamamladı. Ekipler;  Evlendirme Dairesi, Hüsrevpaşa Parkı, Hanikoğlu, Ahmet Çam, Altaylı, Meşeli Park, Kent Park, Suvaroğlu, Hatuniye, Dr. Daim Dirican parklarında çim biçimi çalışması, belediye hizmet binası çevresinde de mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirdi. 
Öte yandan Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan seralarda çiçek üretim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bin metrekarelik alan üzerinde 3 ayrı blok olarak inşa edilen seralarda Ziraat Mühendisleri tarafından çeşitli çiçekler yetiştiriliyor. Böylece ilçenin başta parkları olmak üzere muhtelif alanlarında kullanılan çiçekleri satın almak yerine belediyenin kendi serasında üretiliyor. Doğaya ve çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Halkımızın ortak kullanım alanlarını oluşturan park, bahçe ve diğer yeşil alan çalışmalarımızı doğaya zarar vermeden sürdürüyoruz.

Mobilde
İpekyolu